Blog

Herstel van markt zakelijke overnachtingen stuwt kamerprijs omhoog

Groningen, 12 juli 2022 – Vele zakelijke markten hebben geleden onder corona, maar gelukkig is de veerkracht groot en is er herstel zichtbaar. De markt van zakelijke hotelovernachtingen is hier een sprekend voorbeeld van. Na de laatste lockdown begin 2022 is de markt in slechts twee maanden tijd alweer terug op het niveau van 2019. Dit herstel in het aantal geboekte overnachtingen stuwt ook de prijs voor een kamer hard omhoog. Sinds de laagste kamerprijs in maart 2021 zijn de prijzen in 15 maanden tijd met 38% gestegen. Dit concludeert LookingforBooking Corporate Travel op basis van de geboekte zakelijke hotelovernachtingen door haar opdrachtgevers.

Lees verder

Besparen op zakelijke overnachtingen: onze formule

Het kan een flinke kostenpost zijn voor je bedrijf: collega’s die elders in het land op projectbasis langere tijd verblijven. Hotelkosten, restaurantbonnen en andere vergoedingen: het kan in de papieren lopen. Niet altijd nodig want het is mogelijk om dezelfde kwaliteit hotels voor een voordelige prijs te boeken.

Lees verder

LookingforBooking - besparen op zakelijke hotelkosten

Zakelijk een hotel boeken? We begeleiden je graag in de online jungle.

Het kan een flinke zoektocht zijn: de beste overnachting vinden voor de scherpste prijs. De laatste jaren schieten de boekingssites als paddenstoelen uit de grond en het ene platform doet nog grotere beloften dan de andere. Waar moet je beginnen? En, als je zakelijk voor meerdere collega’s overnachtingen regelt, wat is dan een slimme aanpak? We helpen je graag de weg vinden in de online jungle van hotelboekingen.

Lees verder

3 tips voor ontspannen zakelijk overnachten

Zakelijk overnachten klinkt vaak als een feestje: in je vrije tijd staat hotelbezoek immers vaak gelijk aan vakantie, ontspanning en in de watten gelegd worden. De zakelijke praktijk wijst anders uit: als medewerker moet je immers de volgende dag weer vroeg op om aan het werk te gaan. Vaak zijn medewerkers meerdere dagen van huis. Hoe zorg je dan voor een fijn verblijf voor je medewerker, zonder dat de kosten voor je organisatie de pan uit rijzen? Wij geven drie tips voor tevreden, uitgeruste medewerkers en een zorgeloze organisatorische aanpak.

Lees verder

Zakelijk overnachten. Maar waar?

Zakelijk overnachten kan natuurlijk in verschillende type accommodaties; in een hotelketen, individueel hotel, ApartHotel, een B&B of wellicht een vakantiewoning. U kent ze hoogstwaarschijnlijk allemaal van naam maar, wat is nou het verschil en wat past bij uw zakenreis en/of werknemers? Ik (Annelien) leg het u graag uit.

Lees verder

Zakelijk overnachten in tijden van de Coronacrisis

Een aantal weekjes geleden ontwaakte ik onder een deken van sneeuw in het prachtige Best Western Plus Groningen Plaza hotel. Ik deed dit om u een beter beeld te kunnen geven hoe er, ondanks de huidige maatregelen, nog steeds in hotels overnacht kan worden. Wij vernemen dat hierover nog wel eens vragen zijn. Kan ik nog wel dineren in een hotel? Of hoe is het geregeld met het ontbijt?

Lees verder

Aftrekbare kosten zakelijke hotelovernachting

LookingforBooking Corporate Travel krijgt vaak de vraag van bedrijven welke kosten er aftrekbaar zijn voor de zakelijke hotelgast. Een aantal kosten die gemaakt worden rondom en tijdens uw verblijf zijn namelijk (gedeeltelijk) aftrekbaar voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Ook is de BTW vaak terug te vorderen van de omzetbelasting.

Lees verder