Zakelijk een hotel boeken? De online jungle van hotelboekingen.

Het kan een flinke zoektocht zijn: de beste overnachting vinden voor de scherpste prijs. De laatste jaren schieten de boekingssites als paddenstoelen uit de grond en het ene platform doet nog grotere beloften dan de andere. Waar moet je beginnen? En, als je zakelijk voor meerdere collega’s overnachtingen regelt, wat is dan een slimme aanpak? We helpen je graag de weg vinden in de online jungle van hotelboekingen.

Keuzestress

Even zoeken naar een hotel in de buurt van het project waar collega’s op werken, het telefoonnummer opzoeken en klaar. Vroeger was het een stuk makkelijker: je belde de receptie van een hotel en regelde met de aanwezige receptioniste de overnachting voor één of meerdere collega’s. Tegenwoordig boek je snel (en meestal makkelijk) online en is de keuze groter: er zijn veel meer hotels, maar ook (Air)BnB’s en andere overnachtingsmogelijkheden. Niet alleen de hotelkeuze is groter geworden: ook de keuze wáár je zo’n hotel vervolgens wil boeken is explosief toegenomen.

——
Ben je benieuwd naar hoe wij besparingen realiseren op de zakelijke hotelkosten van onze opdrachtgevers? We vertellen er hier meer over!
——

Prijsverleiding

De websites die er zijn, spelen daar op in: ze gooien alles in de strijd om jou als klant te verleiden om juist bij hen te boeken. Slim, maar vaak misleidend: op website X zie je een hele goede aanbieding langskomen, maar bij het boeken blijken er zomaar in de kleine lettertjes hoge administratiekosten in kaart gebracht te worden. En open je website Y dan lijkt die deal voor dat ene hotel geweldig, maar het ontbijt -á 20 euro- blijkt opeens niet bij de prijs in te zitten. Logisch alternatief is het boeken op de eigen website van de overnachtingslocatie naar keuze. Bij grotere ketens meestal geen probleem, bij kleinere hotels en b&b’s laat de techniek op de website nog wel eens te wensen over waardoor online boeken juist lastiger en tijdrovender wordt.

Tijd

En als je dan de juiste plek voor de juiste prijs hebt geboekt… dan ben je soms zomaar úren verder. Kostbare uren die je ook ergens anders in had kunnen steken en die de scherpe prijs die je gevonden hebt weer teniet doet. Oh, en die collega die vergeten was dat hij morgen toch ook een overnachting nodig heeft? Die stuurt je nu een mail met zijn wensen. De online jungletocht begint opnieuw..

Wat nou als het anders kan?

Zoeken, vergelijken en kiezen: het kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen van je werkdag. Gelukkig kan dat ook anders: door vaste afspraken te maken met hotels en je collega’s bijvoorbeeld. Of door het werk simpelweg uit te besteden aan professionals die voor jou en je collega’s de beste locaties en scherpste prijzen uitzoeken en vastleggen. Binnen gestelde budgetten en zonder dat het onnodig veel tijd kost.

Ben jij veel tijd, energie en geld kwijt aan het organiseren van dergelijke zakelijke overnachtingen voor collega’s? Dat kan dus anders! Bij LookingforBooking Corporate Travel zijn wij gespecialiseerd in het ontzorgen van organisaties op het gebied van zakelijk overnachten. Wij combineren de voordelen van automatisering met de onmisbare touch van persoonlijke service en contact.

Weten wat LookingforBooking Corporate Travel voor jouw organisatie en haar zakelijke overnachtingen kan betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.