Transcriptie Detacheerder Welten

We zijn hier op de campus in Vessem. Onze dienstverlening is het bieden van een oplossingen voor banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Dit doen wij o.a. door detachering en het opleiden van collega’s.

Wij nemen altijd via recruitment collega’s aan die landelijk inzetbaar zijn en dan kan het dus ook zo zijn dat we iemand nodig hebben in Leeuwarden die in Den Bosch woont bij wijze van spreken. Als het echt te ver weg is, dan zorgen we voor een hotelverblijf. Dat doen we via LookingforBooking. Voorheen deden we dat altijd zelf.

We merkten met name dat er veel administratie in het proces zat, met name het facturatieproces. We kregen van alle hotels losse factuurtjes, moesten de check uitvoeren, hebben de collega’s er wel of niet verbleven, de scheiding tussen dinerkosten en verblijfkosten, etc. etc. En daar zat echt wel flink wat werk in maar met name het specialisme van wat is nou een goede prijs voor een hotel. Dat was voor ons moeilijk om in te schatten. Voorheen hadden we prijsafspraken met hotels, mantelovereenkomsten, waarbij we soms merkten dat als ik los op internet ging zoeken dat ik een betere prijs kreeg dan de collega die drie maanden lang in een hotel verbleef. Dat vonden we nogal een rare situatie dus we zijn met name blij met het specialisme van LookingforBooking om te kijken wat is nou ook echt een goede prijs. Collega’s kunnen inloggen op een portal, daar bekijken welke hotels er in de regio verkrijgbaar zijn en kiezen dan het hotel van hun voorkeur.

We hebben nu omdat we een centrale facturatie vanuit LookingforBooking krijgen maar ook per kwartaal een managementrapport waarin staat in welke regio’s verblijven de collega’s, maar ook wat is de gemiddelde prijs per nacht, wat zijn de dinerkosten, wat zijn de parkeerkosten, etc. Dus je krijgt veel managementinformatie daar uit teruggekoppeld.

LookingforBooking is in mijn perspectief meedenkend, creatief, ook wel kritisch naar ons toe waar we doorschieten. In positieve zin als in negatieve zin krijg ik toch ook wel de terugkoppeling vanuit LookingforBooking van ‘goh Erik, moeten jullie het wel zo doen want we denken dat jullie collega’s het anders wensen’. Dus echt wel een partner in business op het gebied van die hotelboekingen.