Over LookingforBooking

LookingforBooking is in 2005 opgericht door Gerlof Bos. In 2007 werd LookingforBooking opgenomen in de Bencom Group van internetondernemer Ben Woldring.

 

Looking for Booking B.V. bestaat uit:

 

 

 

Historie LookingforBooking Corporate Travel

Bij de oprichting van LookingforBooking in 2005 was het helemaal niet het idee om hotelkamers aan detacheerders, aannemers en andere bedrijven te verkopen. Het balletje is in 2010 gaan rollen door de vraag vanuit de markt.

Vanaf 2010 was Gerlof Bos, directeur van LookingforBooking veel te zien in de TV programma’s van Herman den Blijker om hotels te helpen met hun internetactiviteiten. Hierin liet Bos zien hoe een consument op LookingforBooking de beste prijs voor een hotelkamer kon vinden. Sindsdien benaderen bedrijven uit verschillende branches ons regelmatig met de vraag: ‘Hoe kunnen wij besparen op de hotelkosten?’. Zij zien namelijk op het internet een lagere prijs dan hun standaard corporate contracten met hotelketens. Naar aanleiding van deze vraag uit de markt zijn wij toen gestart met LookingforBooking Corporate Travel.

Via de dienstverlening van LookingforBooking Corporate Travel besparen bedrijven op al hun overnachtingen. In een afgesloten portal vraagt het bedrijf haar overnachtingen aan en wordt er voor iedere nacht een unieke prijscheck gedaan, waardoor er altijd wordt geboekt tegen de best beschikbare prijs. Dit levert de meeste bedrijven een besparing op van wel 20%.

Daarnaast biedt LookingforBooking Corporate Travel administratieve en logistieke voordelen. Bedrijven kunnen zelf een maximum tarief per nacht voor hun medewerkers instellen. Op deze manier overnacht iedereen altijd binnen het budget.

Een ander voordeel is dat de verzamelfactuur, die wordt verzonden per afgesproken periode, de kosten laat zien per medewerker, afdeling of het hele bedrijf. Het bedrijf ontvangt dus nog maar één overzichtelijke factuur i.p.v. allerlei losse hotelfacturen.

Aan de hand van bovenstaande en nog allerlei extra voordelen van de LookingforBooking Corporate Travel besparen de bedrijven niet alleen, maar krijgen ze ook een goed inzicht in hun overnachtingen.