Hotelvergelijker voor zakenreis

#DOORBREKER Ben Woldring
Telegraaf-Hotelvergelijker-voor-zakenreis
Sinds LookingforBooking.com zich twee jaar geleden ook op de zakelijke markt ging richten, ging het snel met de hotelvergelijker uit Groningen. De omzet raakte in een stroomversnelling”, aldus Ben Woldring die meerdere bedrijven, waaronder Bellen.com en Gaslicht.com, opzette.

Hij had aanvankelijk helemaal niet het voornemen om hotelkamers aan detacheerders, aannemers en andere bedrijven aan te bieden. Gerlof Bos, directeur van LookingforBooking, liet tijdens een tv-programma van Herman den Blijker zien hoe de consument op zijn site de beste prijs voor een hotelkamer kon vinden. Talloze telefoontjes van bedrijven waren het gevolg. „Kunnen wij zakelijk gezien ook besparen op onze hotelkosten?”

De prijsafspraken die bedrijven met hotels maken, bleken opeens toch niet zo voordelig. Soms was dezelfde kamer op internet goedkoper. Bovendien kost het maken van deals veel werk. „En je weet nooit of je het goed hebt gedaan”, aldus Woldring.

Als alternatief werd LookingforBooking Corporate Travel opgezet. Woldring en zijn mensen nemen het hele onderhandelingswerk met de hotelketens over. Bovendien worden de beste resultaten van ruim tachtig boekingssites meegenomen. De zakelijke klanten kunnen via speciale afgeschermde portals boeken. Ze ontvangen nog maar één factuur met alle hotelkosten. Dat werkt voor de administratie efficiënter dan dat telkens een aparte rekening wordt gestuurd.

LookingforBooking biedt meer dan alleen kostenbesparing. Ook gewaardeerd wordt de keuzevrijheid die werknemers krijgen zolang ze maar binnen een bepaald budget blijven. „Het is vrijwel altijd mogelijk voor onder de €80 een viersterrenhotel in het centrum van een grote stad te boeken.” Bedrijven kunnen overigens zelf een plafond voor hun medewerkers instellen.

Door goed te luisteren naar de markt is dit een succes geworden. Je hoeft niet altijd alles vooraf in een businessplan neer te leggen”, aldus Woldring.

 

Bron: Telegraaf