Zakelijk overnachten. Maar waar?

Zakelijk overnachten kan natuurlijk in verschillende type accommodaties; in een hotelketen, individueel hotel, ApartHotel, een B&B of wellicht een vakantiewoning. U kent ze hoogstwaarschijnlijk allemaal van naam maar, wat is nou het verschil en wat past bij uw zakenreis en/of werknemers? Ik (Annelien) leg het u graag uit.  

Voor ieder wat wils

Elke zakelijke hotelgast heeft verschillende wensen tijdens een verblijf. Daarbij is ieder verblijf weer anders. Dit is afhankelijk van de wensen van de gast of het type bedrijf, het budget, grootte van de groep, de duur en het einddoel van het verblijf. De één wenst een uitgebreid diner en ruime keuze en de ander heeft liever een snelle hap. Of de één overnacht liever in een knusse B&B en de ander liever in een hotelketen. Voor ieder wat wils!

Type accommodaties voor zakelijk overnachten

Hotelketens
Laten we beginnen bij hotelketens. Ik durf wel te zeggen dat deze type accommodatie het meest bekend is bij de zakelijke hotelgast. Een hotelketen omschrijf ik als meerdere hotels die dezelfde handelsnaam voeren. Denk hierbij aan de hotels van Fletcher, Bastion, Postillion, NH, Van der Valk of Best Western. Zo zijn er nog veel meer! Elk hotel binnen een keten heeft vaak dezelfde aankleding, uitstraling en voeren veelal hetzelfde beleid. Hotelketens zijn er in alle soorten en maten: aantal sterren, met of zonder restaurant, met een ruim aanbod aan faciliteiten, en ga zo maar door.

Jaarlijks boeken onze opdrachtgevers, in een ‘eigen’ zakelijke boekingsportaal, veel overnachtingen bij de verschillende hotelketens. Het blijft dan ook een van de populairste accommodatie types voor zakelijk overnachten.

Hotels niet aangesloten bij een hotelketen
Laten we voor het gemak de hotels die niet zijn aangesloten bij een hotelketen individuele hotels noemen. Dit zijn vaak de wat onbekendere hotels. Maar zeker niet van mindere kwaliteit en aan gezelligheid geen gebrek. Waarom zou u voor zakelijk overnachten kiezen voor een individueel hotel? Nou, genoeg redenen! Individuele hotels zijn vaak erg gemoedelijk en aan persoonlijke aandacht geen gebrek. Een beetje het “dorpsgevoel” wat je krijgt, zo zou ik het noemen. Bij LookingforBooking Corporate Travel raadden we onze opdrachtgevers regelmatig aan om voor een individueel hotel te kiezen. We hebben hier immers een goede kijk op door de vele zakelijke reviews en feedback die we van onze opdrachtgevers ontvangen. De locatie speelt hierin ook een belangrijke rol. Wanneer er bijvoorbeeld projecten of opdrachten worden uitgevoerd op meer afgelegen plekken is een individueel hotel vaak dichter in de buurt dan een hotel aangesloten bij een hotelketen.

ApartHotel
Een ApartHotel is zoals het woord zichzelf al omschrijft de combinatie van een appartement en een hotel. Een ApartHotel biedt veelal appartementen als hotelkamers met de service van een hotel. Deze combinatie kan voor een zakelijke gast een voordeel bieden. Vaak beschikken de ApartHotel kamers over een eigen keuken zodat de gast zelf het avondeten kan bereiden. Er zijn genoeg zakelijke gasten die dit als prettig ervaren wanneer er structureel voor een langere periode voor het werk dient te worden overnacht. Daarnaast hoef je hiervoor geen (jaar)contract af te sluiten zoals bij reguliere appartementen.

Bed & Breakfast (B&B)
Een Bed & Breakfast biedt kamers met ontbijt aan. Klinkt logisch hé. Het grote verschil tussen een hotel en een B&B is dat een B&B vaak een kleinschalige accommodatie is die gevestigd is aan of bij een woning van de eigenaar van de B&B. Ook hebben B&B’s vaak geen restaurant. Wat wij wel vaak zien is dat de eigenaar bereid is de zakelijke gast na een lange werkdag een goed bord eten aan te bieden. De eigenaren zijn meestal erg gastvrij en ontvangen de gasten met open armen.

Vakantiewoningen
Denk hierbij aan een chalet, een vakantiewoning, een Airbnb of zelfs een stacaravan. Helemaal ten tijde van corona zien wij een toename in de aanvraag naar vakantiewoningen. Dit vanwege de ruimte die een vakantiewoning en een vakantiepark biedt. Voor expats die met hun familie opzoek zijn naar een woning voor langere periode is een vakantiewoning een ideale oplossing! Voor lange projecten van klanten van LookingforBooking Corporate Travel wordt er voor werknemers met regelmaat gekozen voor een verblijf op een vakantiepark.

Als laatste…

Via het zakelijke boekingsportaal van LookingforBooking Corporate Travel kunnen onze opdrachtgevers alle type accommodaties boeken. Dat wordt vaak als een plus gezien. Om twee redenen: de keuze voor werknemers is supergroot. Iedere werknemer heeft de mogelijkheid om een accommodatie te kiezen die het beste past bij zijn of haar wensen. En bedrijven zien vaak besparingsmogelijkheden door het brede aanbod!

Ik kan hier natuurlijk uren over praten maar mocht u hulp nodig hebben bij het boeken van de juiste accommodatie of meer willen weten over onze oplossing voor bedrijven die frequent werknemers zakelijk laten overnachten. Dat is geen probleem, ik help u graag! Telefonisch ben ik te bereiken op nummer 050-369 5050 of per mail op annelien@lookingforbooking.com.